ΟΡΟΒΙΛ

ΟΡΟΒΙΛ: η φαντασμαγορική ακυβέρνητη πόλη

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βεγγάλη της Ινδίας υπάρχει μια αλλιώτικη πόλη, εντελώς διαφορετική, τόσο στην όψη όσο και στη ζωή που ζουν οι κάτοικοι της. Είναι μια πόλη όπου τα δημόσια κτίρια και τα περισσότερα σπίτια μοιάζουν να έχουν «δραπετεύσει» από ται­νία φαντασίας, μια πόλη που δεν έχει δήμαρχο, αστυνομία, δικαστήρια, αλλά ούτε κεραί­ες τηλεόρασης και ούτε, βέβαια, τηλεοπτικά κανάλια.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, οι 1.500 κάτοικοι της δουλεύουν για να έχουν ό,τι χρειάζονται, μοιράζονται μεταξύ τους αρμονικά ό,τι έχουν και ασχολούνται με όσα μπορούν για να αναπτύξουν την πνευματική τους ζωή. Η πόλη αυτή ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια, το 1968, από δυο Ινδούς οραματιστές που θέλησαν να φτιάξουν έναν τόπο που θα ήταν το ξεκίνημα, η «αυγή» μια νέας διαφο­ρετικής ζωής για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Τα Σαΐνια, Νοέμβριος 2003

Εικονίδιο ε-Μηχανής
Με βάση το παραπάνω κείμενο, συμπληρώστε τα κενά με επιρρήματα και φράσεις που ταιριάζουν:


Ταξιδέψτε και ανακαλύψτε στη Βεγγάλη της Ινδίας μια αλλιώτικη πόλη. Θαυμάστε τα σπίτια που βρίσκονται και μοιάζουν σαν αυτά που βλέπουμε σε ταινία φαντασίας. Ψάξτε για κεραίες τηλεόρασης και τηλεοπτικά κανάλια. Δε θα βρείτε ! Παρατηρήστε τους κατοίκους της μοιράζονται ό,τι έχουν μεταξύ τους και καταφέρνουν να ασχολούνται με εκπαίδευση, μουσική, χορό, διάβασμα και άσκηση.